Terug naar actueel
  • Financiële Educatie
  • Peer education
  • 3 maart 2025

Week van het Geld 2025: Wethouders bezoeken MoneyWays-lessen

Deel op social media

Week van het Geld 2025: Wethouders bezoeken MoneyWays-lessen

Van 24 tot en met 28 maart 2025 vindt de 14e editie van de Week van het Geld plaats, met als thema “Hoe maak jij je gelddromen waar?”. De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken en is een belangrijke aanjager voor het stimuleren van financiële vaardigheden van jongeren, zowel op school als thuis.

Met MoneyWays werken we het hele jaar door aan armoede- en schuldenpreventie bij jongeren door geldzaken en financiële problematiek bespreekbaar te maken in klassen in heel Nederland. Met dit peer education-programma geven we een voor een groot aantal gemeenten in Nederland invulling aan hun preventiebeleid rondom armoede en schulden voor jongeren.

Thema van de Week van het geld
Hoe maak jij je gelddromen waar?

Het thema voor de 14e editie van de Week van het geld is: ‘Hoe maak jij je gelddromen waar?’. Met dit thema worden jongeren in hun kracht gezet door te leren hoe zij zelf verstandige geldkeuzes kunnen maken en hoe dit bijdraagt aan het realiseren van hun gelddromen.

Lesbezoeken tijdens de Week van het geld 2025

Vanuit MoneyWays organiseren we rondom deze themaweek een aantal speciale lesbezoeken. Hierbij zullen wethouders uit verschillende gemeenten aanwezig zijn bij MoneyWays-lessen binnen de gemeente. Tijdens de bezoeken krijgen de wethouders de kans om in de praktijk te ervaren hoe MoneyWays bijdraagt aan armoede- en schuldpreventie, met jongeren, docenten en peer educators in gesprek te gaan en te zien hoe financiële educatie bijdraagt aan de zelfredzaamheid van jongeren.

De lesbezoeken zijn gepland op:

Aansluitende themalessen

Vanuit MoneyWays ontwikkelen we regelmatig nieuwe themalessen op basis van de signalen die we horen in de klassen die we bezoeken. Voor de Week van het geld van vorig jaar ontwikkelden we een themales over achteraf betalen, vanwege de toenemende populariteit van Buy Now, Pay Later diensten als Klarna.

Eerder ontwikkelden we ook al een themalessen over sparen en het maken van verstandige keuzes door jongeren als ze iets willen kopen. Beide lessen zijn gratis beschikbaar voor docenten die hiermee in de klas aan de slag willen.

Meer weten?

Wil je meer weten over MoneyWays of één van onze andere peer education-programma’s? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Mijn vraag gaat over*

Door je gegevens achter te laten ga je akkoord met onze Privacyverklaring.