Samen met gemeenten, ministeries, publieke organisaties en uitvoeringsorganisaties werken we al meer dan 20 jaar aan:
We werken vanuit de praktijk en komen overal, van huiskamers tot buurthuizen. We geven inzicht in wat er speelt in de samenleving en vertalen dit naar concrete handvatten om beleid en de uitvoering effectiever en inclusiever te maken. We richten ons vooral op gevoelige thema’s en groepen die voor anderen moeilijk te bereiken zijn.
Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees dan verder of neem contact met ons op.
Effectief beleid maak je door de mensen voor wie het bedoeld is te betrekken bij de beleidsontwikkeling. En daar ondersteunen we overheden – lokaal, regionaal of landelijk – en publieke instellingen bij. We inventariseren en onderzoeken de behoeften en ervaringen van de mensen, horen de stem van mensen die nog niet gehoord worden, organiseren participatie of burgerdialogen en geven advies op basis van de inzichten die we ophalen.
Daarnaast bieden we gemeenten de mogelijkheid om gericht invulling te geven aan hun preventiebeleid op onderwerpen als schulden, mentale gezondheid en discriminatie. Met behulp van peer education bieden we onderwijsprogramma’s waarmee we meer dan 20.000 jongeren per jaar bereiken.
En samen met ons netwerk van jongeren, experts, projectleiders, adviseurs, beleidsmakers en docenten werken we aan positieve maatschappelijke verandering door resultaatgerichte projecten te ontwikkelen en uit te voeren.
Wil je meer weten over onze dienstverlening voor overheidsinstellingen? Of wil je onderzoeken of wij kunnen ondersteunen met onze expertise en ervaring? Neem dan contact met ons op.
Gemeenten maken al jarenlang gebruik van onze onderwijsprogramma’s om uitvoering te geven aan hun eigen preventiebeleid. Bijvoorbeeld op het gebied van mentale gezondheid, armoede- en schuldenpreventie en discriminatie. Met de bewezen effectieve onderwijsprogramma’s maken we deze thema’s bespreekbaar in klassen door het hele land. Dit doen we met behulp van peer education, waarbij jonge rolmodellen het gesprek met generatiegenoten openen.
We bereiken jaarlijks meer dan 20.000 jongeren in het po, vo en mbo met herkenbare programma’s als MoneyWays, Gelijk=Gelijk? en de MIND Young Academy.
Wil je binnen jouw gemeenten peer education inzetten om invulling te geven aan beleid op een specifiek thema? Laat het ons dan weten!
Als beleidsmaker is het belangrijk om grip te krijgen op wat er écht speelt in de samenleving, rond het thema waar je mee bezig bent. Hiervoor organiseren we dialogen en participatietrajecten. We halen informatie op over de behoeften, ervaringen en belemmering van mensen voor wie het beleid bedoeld is en zorgen dat de juiste mensen gehoord worden. De inzichten vertalen we naar waardevolle input voor nieuw of verbeterd beleid.
Aan de hand van onze beproefde dialoogmethodiek faciliteren we onder andere burgerdialogen, burgerparticipatie, keukentafelgesprekken en jongerenparticipatie.
Wil je weten wat onze aanpak voor dialoog en participatie kan betekenen voor jouw vraagstuk? Lees dan verder.
Wij leiden resultaatgerichte projecten, op lokaal, regionaal of landelijk niveau. We organiseren co-creatie, ontwikkelen interventies en campagnes, voeren uit en sturen bij. Zo werken we met en voor onze opdrachtgevers aan het realiseren van maatschappelijke verandering op belangrijke, gevoelige onderwerpen.
Dat doen we samen met ons netwerk van jongeren, experts, projectleiders, adviseurs, beleidsmakers en docenten. Zoals voor Luister Eens, de VoorleesExpress of in het recente verleden voor MDT.
Bekijk het projectenoverzicht voor een compleet overzicht van al ons werk.
Wil je weten wat we voor jouw vraagstuk of instelling kunnen betekenen? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om onze ideeën en de mogelijkheden te bespreken!
Samen met ambassadeurs verminderen we de stigma's rondom mentale gezondheid.
We helpen jongeren die geraakt zijn door de toeslagenaffaire om te werken aan hun eigen herstel en dat van anderen.
Door in gesprek te gaan doen we onderzoek naar de behoeften en ervaringen van Nederlanders op het gebied van werk.
MDT laat jongeren hun talenten ontwikkelen en tegelijkertijd iets doen voor een ander en/of de samenleving.
Meldingen