We ondersteunen jongeren, overheden, scholen en organisaties door heel Nederland om samen met ons te werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Want alleen samen kunnen we deze complexe vraagstukken oplossen, daar zijn we van overtuigd.
We inventariseren en onderzoeken wat er leeft in de samenleving, maken gevoelige onderwerpen bespreekbaar, leiden resultaatgerichte projecten en adviseren overheden en organisaties. En we zetten ons in om maatschappelijk leiderschap te laten groeien.
Wil je weten hoe wij kunnen ondersteunen bij jouw vraag, uitdaging of project? Lees dan verder op deze pagina of neem contact met ons op!.
Al ruim 20 jaar maken we maatschappelijke thema’s bespreekbaar in klassen door het hele land. Dit doen we met behulp van peer education, waarbij jonge rolmodellen het gesprek met generatiegenoten openen.
We bereiken jaarlijks meer dan 20.000 jongeren in het po, vo en mbo met herkenbare programma’s als MoneyWays, Gelijk=Gelijk? en de MIND Young Academy.
Wil je meer weten over hoe wij met peer education onderwijsinstellingen en gemeenten ondersteunen? Lees dan verder.
We ondersteunen overheden, ministeries en beleidsmakers om grip te krijgen op de behoefte, ervaringen en knelpunten die spelen in de samenleving. Vooral rond gevoelige thema’s of met mensen die voor anderen lastig te bereiken zijn.
Aan de hand van onze beproefde dialoogmethodiek faciliteren we bijvoorbeeld burgerdialogen, burgerparticipatie, keukentafelgesprekken en jongerenparticipatie.
Wil je weten wat onze aanpak voor dialoog en participatie kan betekenen voor jouw vraagstuk? Lees dan verder.
Wij leiden resultaatgerichte projecten, vaak rondom thema’s die gevoelig liggen. We organiseren co-creatie, ontwikkelen interventies en campagnes, voeren uit en sturen bij. Voor onze opdrachtgevers of op eigen initiatief.
Samen met ons netwerk van jongeren, experts, projectleiders, adviseurs, beleidsmakers en docenten werken we hiermee aan positieve maatschappelijke verandering. Zaols we bijvoorbeeld doen voor Luister Eens, de VoorleesExpress of in het recente verleden voor MDT.
Bekijk het projectenoverzicht voor een compleet overzicht van al ons werk.
Beleid maken dat écht werkt voor wie het bedoeld is. Daar helpen we onderwijsinstellingen, overheden en organisaties bij. Bijvoorbeeld op thema’s als burgerschap, financiële educatie, mentale gezondheid of gendergelijkheid.
In onze beleidsadviezen zorgen we dat stem van de mensen voor wie het bedoeld is wordt vertegenwoordigd en richten we ons op de praktische toepasbaarheid. Zo werken we aan gedragen, effectief beleid dat goed uitvoerbaar is en echt werkt voor wie het moet werken.
Verharding van de samenleving, polarisatie en kansenongelijkheid. Het zijn zomaar drie voorbeelden van uitdagingen die een verbonden en veerkrachtige samenleving in de weg staan. En hoewel deze uitdagingen leiden tot complexe vraagstukken, zijn ze met vereende krachten op te lossen. Daarom werken we bij Diversion voor en met verschillende organisaties. We zijn er voor overheden, gemeenten, uitvoeringsorganisaties, onderwijsinstellingen, de zorg en private organisaties.
Maar ook als je als persoon wilt werken aan het verkleinen van kansenongelijkheid of het vergroten van de verbondenheid in de samenleving kun je bij ons terecht. We helpen docenten om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken in de klas, ondersteunen beleidsmakers bij het grip krijgen op een complex vraagstuk en geven iedereen die maatschappelijk leiderschap toont een stem.
Wil je weten wat we voor jou of jouw organisatie kunnen beteken? Lees dan verder!
Het effect van gebeurtenissen in de samenleving en maatschappelijke onrust stoppen niet bij de deur van het klaslokaal. Docenten voelen de spanning die hierdoor in de klas ontstaat. Speciaal hiervoor hebben we een dialoogtraining voor docenten ontwikkeld. Hier leren ze de vaardigheden om gestructureerd botsende waarden en wereldbeelden bloot te leggen en bespreekbaar te maken. Lees meer over de dialoogtraining voor docenten.
Voor docenten die in de klas willen werken aan onderwerpen als geldzaken, mentale gezondheid, de rechtsstaat en vooroordelen hebben we vanuit onze peer education programma een schat aan gratis lesmateriaal beschikbaar. Bekijk hieronder de peer education programma’s en download de lessen die je als docent wilt gebruiken:
Overal om ons heen zien we voorbeelden van mensen en organisaties die een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Mensen die niet wegkijken, maar problemen signaleren en bespreekbaar maken. Die écht luisteren naar wat er leeft in de samenleving en opkomen tegen onrecht. Dit noemen wij maatschappelijk leiderschap en dat helpen we graag groeien.
Beleid en beslissingen werken het beste wanneer ze rekening houden met de behoeften, ervaring en knelpunten van de mensen voor wie ze bedoeld zijn. Of het nu gaat om landelijk of gemeentelijk beleid, ontwikkeling van een nieuw curriculum of beleid binnen organisaties. Daarom organiseren we voor onze opdrachtgevers verschillende dialoog en participatietrajecten. Van burgerdialogen tot jongerenparticipatie en van leerlingparticipatie tot inspraakmomenten.
Voor schoolbesturen, schoolleiders en docenten die maatschappelijk leiderschap willen versterken binnen het curriculum bieden we maatwerktrajecten aan op het gebied van financiële educatie en burgerschap. Samen met de onderwijsinstellingen ontwikkelen we een passend curriculum – in co-creatie met de leerlingen – en verzorgen we de nodige training.
Wil je weten wat we voor jouw vraagstuk, organisatie of instelling kunnen betekenen? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om onze ideeën en de mogelijkheden te bespreken!
Een greep uit onze projecten
Door in gesprek te gaan doen we onderzoek naar de behoeften en ervaringen van Nederlanders op het gebied van werk.
Met dit lesprogramma - ontwikkeld samen met het Nibud - werken we aan de financiële redzaamheid van jongeren.
We helpen jongeren die geraakt zijn door de toeslagenaffaire om te werken aan hun eigen herstel en dat van anderen.